‘Hem de reduir les emissions a tot arreu, a Barcelona, a l’àrea metropolitana, al port i a l’aeroport. Això no és una opció’. Així s’ha expressat la batllessa de Barcelona, Ada Colau, en declaracions a Ser Catalunya, on ha insistit que és una qüestió de salut. ‘Hem de reduir les emissions per no morir-nos, per no posar-nos malalts, perquè els nostres nens no tinguin problemes de desenvolupament cognitiu’, ha afegit. Colau ha demanat que totes les administracions s’asseguin a negociar mesures urgents ‘sense paralitzar res’, i ha remarcat que la proposta que va plantejar el regidor Eloi Badia d’eliminar el pont aeri no és cap ‘ocurrència’, sinó un debat que estan tenint totes les grans ciutats del món, una proposta ‘a escala global’.

Segons ella, el que vol la ciutadania és que totes les administracions es posin d’acord per reduir les emissions de manera ràpida, i ha assegurat que això ‘no vol dir anar en contra de ningú ni anar en contra del dret a la mobilitat’. En aquest sentit, no ha volgut contraposar avions amb creuers i ha insistit que cal actuar a tot arreu. ‘La gent no entendria que ens baralléssim entre nosaltres i no afrontéssim la situació’, ha reblat.

Sobre l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions i la poca incidència que ha tingut en el trànsit, Colau ha recordat que la mesura està en període de prova i no hi ha sancions. A parer seu, només un dia és molt poc per valorar el seu impacte.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb