El cartipàs del govern d’Ada Colau ha rebut finalment el vistiplau del ple de l’Ajuntament de Barcelona. Després de negociacions d’última hora, la batllessa ha aconseguit el suport d’ERC, PP, Manuel Valls i Eva Parera. Ciutadans s’ha abstingut i Junts per Catalunya ha votat en contra. El repartiment de les presidències de les comissions ha estat aprovat amb els mateixos vots. En canvi, la distribució dels càrrecs a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, així com als districtes i les empreses municipals, s’ha tirat endavant per unanimitat.

Durant les votacions, Barcelona en Comú ha retirat un regidor del ple en solidaritat per l’absència de Joaquim Forn, a qui el Tribunal Suprem espanyol no li va concedir permís per assistir el ple. Quan ha començat la sessió, la batllessa ha lamentat la decisió del tribunal i ha recordat que Forn ha estat elegit per la ciutadania i no està suspès de les seves funcions.

BComú renunciarà a un regidor en totes les votacions per compensar l’absència de Forn 

El grup de Junts per Catalunya ha posat un llaç groc a la cadira del plenari que havia d’ocupar Forn.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.