Dissabte Reus s’estrena com a Capital de la Cultura Catalana amb un acte inaugural que tindrà dues parts diferenciades: una d’institucional i una altra plenament festiva. Les activitats arrencaran a les 18.00 al Teatre Fortuny i comptaran amb tot d’autoritats, com ara el conseller de Cultura, Santi Vila o el batlle de Reus, Carles Pellicer. També hi seran presents representants de la ciutat de Vic, anterior Capital de la Cultura Catalana.

I després de la inauguració formal, a les 19.00 es farà la inauguració festiva a la plaça del Mercadal amb un espectacle de circ. Es diu ‘Globus’, barreja el circ contemporani i les tradicions i està dirigit pel responsable de la companyia ‘Ciclicus’, Leandro Mendoza.  L’espectacle gira al voltant dels cinc eixos temàtics de la Capital de la Cultura Catalana 2017: la història i el patrimoni; la tradició i les festes populars; la llengua, la literatura i el pensament; les arts escèniques i les arts plàstiques i visuals, i el coneixement, la creativitat i la innovació.

Una programació centrada en diversos eixos culturals

L’acte d’aquest cap de setmana servirà per donar el tret de sortida a dotze mesos plens d’activitats. Ara per ara la programació completa encara no està tancada però s’estima que girarà al voltant dels 200 actes. Entre les activitats singulars que ja hi ha programades hi destaca el XVI Congrés d’Arxivística, una trobada i congrés internacional de gegants, la IV nit del bestiari festiu, programacions especials dels teatres Fortuny i Bartrina, el programa de rutes teatralitzades ‘Bruixes a Reus’ i el festival ‘Llambordes’, que vol potenciar el grafitti com un art de carrer.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]