Cimera de Ximo Puig i Carles Puigdemont a València, en defensa del corredor mediterrani

  • Hi assistiran representants de grups parlamentaris i entitats civils, com ara cambres de comerç i col·legis professionals

VilaWeb
Europa Press/ACN
18.09.2016 - 22:00

Els presidents Ximo Puig i Carles Puigdemont es reuneixen al Palau de la Generalitat Valenciana, en una cimera que han qualificat ‘d’altíssim nivell’, per exigir a l’estat espanyol que impulsi definitivament el corredor mediterrani ferroviari. La reunió es va anunciar la setmana passada en una trobada de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani (CMED) amb la voluntat de ‘cercar complicitats i sinergies’ entre Catalunya i el País Valencià, a més de les Illes Balears, Múrcia, Andalusia, l’Aragó i Occitània, per defensar aquesta infrastructura. Puig i Puigdemont aniran acompanyats d’una delegació catalana d’un centenar de representants de grups parlamentaris i entitats civils, com ara cambres de comerç i col·legis professionals.

També hi acudiran, per part de la Generalitat Valenciana, el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, i la consellera d’Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador; i per part de la Generalitat de Catalunya, els consellers de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

A les 11.30 el president Puig rebrà en audiència el president Puigdemont. Serà la segona reunió institucional entre tots dos, després de la del 16 de maig al Palau de la Generalitat de Catalunya.

La CMED, que vol aconseguir una resposta de les institucions espanyoles i europees, es basa en sis línies de treball: l’estratègia institucional, amb acords amb més territoris i la col·laboració amb els governs de l’estat espanyol i de la UE; l’estratègia en matèria d’infrastructures, que ha de definir una agenda d’inversions; l’estratègia en l’àmbit dels serveis de transport, logística i digitalització; l’estratègia econòmica, per a analitzar les necessitats en matèria de transports de les diverses activitats econòmiques a fi de promoure el creixement d’importacions i exportacions; l’estratègia comunicativa; i l’estratègia operativa, amb la creació de l’Oficina Catalana del CMED.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any