Els CDR ajornen sine die el referèndum sobre el procés constituent del 26-M

El principal motiu és 'la manca de temps perquè sigui una acció efectiva arreu del Principat'

VilaWeb
Redacció
13.05.2019 - 11:14
Actualització: 13.05.2019 - 13:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els CDR han decidit d’ajornar el referèndum autoorganitzat sobre el procés constituent que havien convocat pel 26-M, coincidint amb les eleccions europees i municipals. Segons que han anunciat en un comunicat, el principal motiu d’aquesta decisió és ‘la manca de temps perquè sigui una acció efectiva arreu del Principat’. Tot i ajornar-lo, els CDR no donen una nova data per a celebrar-lo, però diuen que continuen ‘creient en aquest referèndum’ i treballant-hi ‘com a eina vàlida per fomentar la participació i prendre consciència de la importància d’un procés constituent del poble i per al poble’.

 

Així mateix, els CDR reafirmen en el comunicat el seu convenciment ‘que l’apoderament popular i la democràcia plena són dues de les bases de la construcció de la república que vam votar el Primer d’Octubre de 2017′.

Com era un referèndum sobre el procés constituent ‘autoorganitzat’ havien fet una crida a persones i entitats perquè oferissin locals on pogués votar qualsevol resident a Catalunya de més de setze anys identificant-se només amb la butlleta censal electoral o un certificat d’empadronament de l’ajuntament.

Estava previst que cada papereta disposés de tres apartats. El primer demanava sobre el model de procés pel qual es decanta la població, el segon versava sobre la participació permanent i la sobirania, mentre que el darrer tractava sobre el municipalisme.

Les preguntes d’aquest darrer bloc les havien de triar el conjunt dels habitants de cada municipi en uns debats que s’havien d’haver convocat durant la campanya del referèndum.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ al mes