CCOO veu desproporcionat l’augment del preu del menjador escolar

  • Diu que serà una pressió afegida per a les famílies i reclama un increment salarial més alt per als treballadors del lleure

VilaWeb
Redacció / ACN
01.06.2023 - 15:00
Actualització: 01.06.2023 - 17:38

CCOO ha criticat l’increment del preu del menjador escolar fixat pel departament d’Educació per al curs vinent, que suposarà que les famílies podrien arribar a pagar fins a 6,91 euros per àpat, el que significa un 5,6% més respecte del curs anterior. En una conferència de premsa, el sindicat ha dit que la mesura només afavoreix els interessos de les empreses licitadores, ja que creu que permetrà que el seu marge de benefici creixi significativament. A més, ha dit que repercutirà negativament en l’economia domèstica de moltes llars, ha criticat que la conselleria no hagi tingut en compte les necessitats del personal de lleure educatiu i ha exigit una major pujada salarial per aquest sector i una millora de les condicions laborals.

CCOO ha fet aquestes valoracions durant la presentació de l’Informe sobre el preu del menjador escolar, un document que el sindicat ha elaborat a partir de les memòries econòmiques presentades pel departament d’Educació, i en què analitza l’evolució del preu del servei i els conceptes que es tenen en compte a l’hora d’establir-lo.

Cristina Broto, responsable del sector de Lleure Educatiu i Sociocultural de la Federació d’Educació de CCOO, ha dit que l’increment que ha autoritzat el departament d’Educació és desproporcionat: “Només segueix els criteris de les empreses de lleure educatiu sense tenir en compte els treballadors i treballadores del sector ni tampoc les famílies”.

Ha dit que amb aquest acord, els beneficis de les empreses licitadores queda intacte i ha alertat que fins i tot, “permet un marge de creixement superior al d’altres anys”. Broto ha dit que els 6,91 euros “permetrien un augment salarial superior per als empleats”. Així, ha recordat que la negociació del conveni col·lectiu del sector està en marxa i ha dit que en els darrers anys la pujada de sous que s’ha aplicat ha estat de mínims, situant-se poques dècimes per sobre del 2%.

També ha dit que l’informe evidencia que en els darrers anys l’administració ha fet un canvi i ha començat a veure els menjadors “com un espai educatiu i una part important del projecte educatiu”. Tot i que ha valorat aquesta nova visió com un fet positiu, ha manifestat que a la pràctica s’ha traduït noves càrregues de treball sobre les plantilles i ha lamentat que aquests avenços “se sustenti en el treball impagat” d’aquest col·lectiu.

A banda, ha criticat la decisió de la conselleria perquè, diu, tensarà l’economia domèstica de moltes llars catalanes. Per tot plegat, ha exigit al departament un decret que “reguli de manera més clara el funcionament dels menjadors” i que incorpori “polítiques públiques perquè aquest augment de preu no recaigui sobre les famílies”. Alhora, ha demanat millores salarials pels treballadors del lleure i que les jornades parcials siguin més àmplies per a poder organitzar millor el treball.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any