El sindicat CCOO ha denunciat aquest dilluns que el Govern ‘no respecta les normes més bàsiques de les relacions laborals amb una vulneració gravíssima del dret a la vaga’, pel fet de recórrer a agents de les Forces de Seguretat de l’Estat a l’Aeroport de Barcelona-El Prat davant la vaga indefinida dels treballadors d’Eulen.

En un comunicat, el secretari d’acció sindical de CCOO de Construcció i Serveis, Daniel Barragán, ha assegurat que es tracta d”una agressió més als treballadors i treballadores que han vist enormement atacats els seus drets amb les reformes laborals empreses’. Barragan ha assenyalat la relació entre les reformes laborals i la situació a laboral dels treballadors d’Eulen: ‘ens trobem davant un sector en què nombroses empreses campen amb total tranquil·litat i que no compleixen ni des de lluny els mínims sectorials davant la mirada impassible de l’Administració Pública’.

Des del sindicat CCOO s’assegura que l’actual conflicte laboral al Prat té el seu origen en ‘un greu problema que ja té història’ amb ‘torns inacabables, cap compensació per haver de complir amb requisits molt exigents de formació i total flexibilitat de torns i horaris, etc.’ Per això, ha exigit a l’Administració i patronals que assumeixin les seves responsabilitats i cerquin una solució pactada amb la part social ‘per a tots els aeroports amb la urgència que la situació exigeix’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]