El Tocatì és un festival de jocs tradicionals al carrer que es fa cada any a final de setembre a la ciutat de Verona. És organitzat per la Associazione Giochi Antichi AGA amb la col·laboració de l’Ajuntament de Verona i els patrocinis del Parlament Europeu, el Ministeri de Patrimoni i Cultura i la regió del Vèneto.

La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals ha coordinat la participació de Catalunya com a país convidat al 13è Festival Tocatì de jocs al carrer que serà els dies 18, 19 i 20 de setembre a Verona.

El festival té el propòsit de fer descobrir, promocionar i preservar els jocs tradicionals, que es consideren una part fonamental de la cultura popular. A la programació hi ha una gran oferta de jocs italians però també del país convidat. Així doncs, Catalunya participarà al Festival Tocatì 2015 amb tretze jocs tradicionals catalans i una exposició de música i dansa amb la Cobla Sant Jordi, Ralph Dumas, Factoria Mascaró, Grup Riu, Grup d’havaneres L’Espingari, el grup Els Ministrers del Sabre i la colla castellera dels Xiquets d’Alcover. Hi haurà també unes quantes presentacions i conferències: la Festa dels Súpers, el Festival Dau Barcelona, La Patum infantil, l’Auca de Joan Amades, el joc a la història i l’experiència ‘Tocant les pilotes’ de la Big Band Basket Beat Barcelona.

D’ençà del 2006 han participat al Festival Tocatì com a països convidats, Espanya, Croàcia, Escòcia, Suïssa, Suècia, el Congo, l’Iran, Taiwan, el Brasil, Portugal, Grècia, Hongria i Mèxic.

Més notícies a Tornaveu, fent clic aquí.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb