Fotografia: EFE/Emilio Naranjo

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, diu que defensarà ‘la posició del govern’ espanyol a la taula de negociació davant de la possibilitat d’abordar un referèndum d’autodeterminació, però admet que l’hauran de ‘consensuar’ amb l’altra part. Abans de la seva compareixença a la comissió d’Universitats al congrés espanyol, Castells ha remarcat que ell és ‘en la posició’ de l’executiu espanyol: ‘Tots els ministres d’aquest govern vam prometre la constitució i, per tant, som constitucionalistes‘. El ministre també ha recordat que ell forma part del govern espanyol i ‘no del català’.

Sánchez s’avé amb Torra a fer la primera reunió de la taula de negociació el 26 de febrer

Castells integrarà la taula de negociació juntament amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, la vice-presidenta primera, Carmen Calvo, el vice-president segon, Pablo Iglesias, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra de Política Territorial, Carolina Darias. Els integrants del govern català que hi participaran encara no s’han anunciat. La primera reunió serà dimecres de la setmana que ve, 26 de febrer, al Palau de la Moncloa.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb