Eugènia,

No tinc gens d’esma d’escriure. Tanmateix, la tristesa infinita que avui em fa l’ICAB (Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona) m’obliga a trametre’t aquestes quatre ratlles. En definitiva, tu n’ets la degana i la causant directa d’aquesta tristesa.

Avui –no en dubtis– has deixat de ser la degana d’una munió de companyes i companys, avergonyits pel tracte indigne, i vergonyant, que has dispensat públicament al President del Parlament de Catalunya.

No hi tens gens de dret. Ni pel respecte que li deus, ni per la representació que ostentes, ni per mera educació.

Que no siguis sensible al sentiment d’una àmplia majoria de ciutadans del nostre país, és una opció personal que no et discuteixo. Que no et facis ressò de la deriva antidemocràtica del país que han denunciat tota mena de juristes de tot arreu, em sembla lamentable. Com m’ho sembla que, entre molts, hagueu convertit l’ICAB en una mera gestoria, allunyada absolutament del dret i la justícia que la ciutadania, amb tota legitimitat, reclama.

Fes-te, si us plau, un favor i fes-lo al mateix ICAB. Dimiteix de manera immediata. Permet-nos de tornar a elegir una degana, o degà, que sàpiga honorar el Col·legi, respectar les Institucions del país, representar democràticament els col·legiats i, en definitiva, defensar la justícia, el dret i la democràcia.

Una persona que, actuant públicament com a representant de l’ICAB, perd la dignitat, menysté les Institucions del país i es creu amb el dret de renyar la segona Autoritat no mereix representar-nos. Ja trigues a dimitir.

Atentament,

Jordi Domingo

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb