Eugènia,

No tinc gens d’esma d’escriure. Tanmateix, la tristesa infinita que avui em fa l’ICAB (Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona) m’obliga a trametre’t aquestes quatre ratlles. En definitiva, tu n’ets la degana i la causant directa d’aquesta tristesa.

Avui –no en dubtis– has deixat de ser la degana d’una munió de companyes i companys, avergonyits pel tracte indigne, i vergonyant, que has dispensat públicament al President del Parlament de Catalunya.

No hi tens gens de dret. Ni pel respecte que li deus, ni per la representació que ostentes, ni per mera educació.

Que no siguis sensible al sentiment d’una àmplia majoria de ciutadans del nostre país, és una opció personal que no et discuteixo. Que no et facis ressò de la deriva antidemocràtica del país que han denunciat tota mena de juristes de tot arreu, em sembla lamentable. Com m’ho sembla que, entre molts, hagueu convertit l’ICAB en una mera gestoria, allunyada absolutament del dret i la justícia que la ciutadania, amb tota legitimitat, reclama.

Fes-te, si us plau, un favor i fes-lo al mateix ICAB. Dimiteix de manera immediata. Permet-nos de tornar a elegir una degana, o degà, que sàpiga honorar el Col·legi, respectar les Institucions del país, representar democràticament els col·legiats i, en definitiva, defensar la justícia, el dret i la democràcia.

Una persona que, actuant públicament com a representant de l’ICAB, perd la dignitat, menysté les Institucions del país i es creu amb el dret de renyar la segona Autoritat no mereix representar-nos. Ja trigues a dimitir.

Atentament,

Jordi Domingo

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.