Les carreteres del Lluçanès ja tenen els senyals indicatius de la nova comarca

  • Se n'han col·locat en vies com ara la C-62, la B-433, la C-670 i la B-431

VilaWeb
Una autocaravana surt del Lluçanès en direcció al Berguedà per la C-62 (fotografia: Laura Busquets / ACN).
ACN
25.05.2023 - 12:46
Actualització: 25.05.2023 - 12:54

La nova comarca del Lluçanès ja és visible des de les carreteres que hi accedeixen i que fan frontera amb el Bages i Osona. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha instal·lat aquesta setmana vuit senyals indicatius a les vies que són competència de la Generalitat. Els indicatius són com tots els que ja hi ha col·locats al llarg de la xarxa viària: amb el fons verd i les lletres amb el nom de la comarca en majúscula de color blanc. Les carreteres on ja es pot veure la nova senyalització són a la C-62, la B-433, la B-431 i la C-670. El parlament va aprovar la creació del Lluçanès el 3 de maig, la 43a comarca de Catalunya.

La nova comarca del Lluçanès està formada per nou municipis: Prats de Lluçanès –que és la capital–, Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí d’Albars i Sobremunt. Els quatre municipis que n’han quedat fora per decisió expressa dels respectius ajuntaments són Sant Boi de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Santa Maria de Merlès i Sant Agustí de Lluçanès.

VilaWeb
VilaWeb
Els senyals indicatius (fotografia: Laura Busquets / ACN).
Els senyals indicatius (fotografia: Laura Busquets / ACN).

La llei que s’ha aprovat preveu que el Consell Comarcal del Lluçanès es constitueixi després de les eleccions municipals del 2027. Fins aleshores, hi haurà un organisme transitori en forma de Mancomunitat que serà l’encarregat de la gestió dels interessos de la comarca. En aquest període de transició, els serveis a la ciutadania estaran garantits a través del Consell Comarcal d’origen fins a fer-se efectiu el traspàs de la nova comarca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor