Polycasa readmet l’ex-batlle de Cerdanyola, acomiadat després del pas per política

  • Carles Escolà havia anunciat mobilitzacions sindicals i polítiques per la 'vulneració de drets fonamentals'

VilaWeb
Redacció
02.10.2019 - 12:52
Actualització: 02.10.2019 - 12:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresa de fabricació de metacrilat Polycasa Spain SAU, filial de la multinacional 3A Composites, ha rectificat i ha readmès finalment l’ex-batlle de Cerdanyola del Vallès Carles Escolà. Després del seu pas per la política, Escolà va trobar-se que l’empresa l’havia acomiadat de manera improcedent, incomplint l’article 46.1 de l’Estatut dels treballadors, que garanteix el dret de reincorporar-se al seu lloc de treball després d’una excedència forçosa per ocupació de càrrec públic. Avui, després de la conciliació amb l’empresa per la demanda que havia presentat, Polycasa ha acceptat la nul·litat de l’acomiadament i les dues parts han acordat la reincorporació demà mateix.

Escolà va donar detalls de l’acomiadament el 16 de setembre en una conferència de premsa davant de la fàbrica, on va anunciar una resposta ‘ferma i contundent’ en els àmbits judicial, sindical i polític. Com a primer pas, va presentar la demanda judicial on es demanava la nul·litat de l’acomiadament, com ha acabat passat, però va avisar que la tensió aniria ‘pujant progressivament’ fins a arribar a mobilitzacions i altres accions de protesta ‘en cas que l’empresa persisteixi en la seva actitud repressiva’.

L’ex-batlle va denunciar que l’acomiadament suposava una vulneració dels drets fonamentals de participació política i de llibertat ideològica. ‘En cas de reeixir en el seu intent, l’empresa establiria un precedent molt perillós que podria posar en qüestió el dret de qualsevol treballador a accedir a un càrrec públic sense témer represàlies al seu lloc de treball’, va dir.

Amb la reincorporació, l’empresa haurà de pagar els salaris entre l’1 d’agost i el 2 d’octubre, període on hauria d’haver tingut l’estatus de treballador però que l’empresa no ho va permetre i que, per tant, no li havia abonat el sou.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes