El caragol és el protagonista aquest cap de setmana a Lleida. S’hi celebrarà l’Aplec del Caragol, una reunió dels entusiastes d’aquest mol·lusc gastròpode, delícia gastronòmica. Enguany assistirà per primera vegada una colla de Perpinyà. Es diu ‘Team Cargol’ i alguns dels seus penyistes tenen arrels lleidatanes. Per a entendre la magnitud del certamen cal recórrer als números que hi ha darrere: cent dues colles, tretze mil penyistes, dos-cents mil visitants i dotze tones de caragols. Aquests són els ingredients que han convertit aquest aplec en el més important del país.

Qui s’apropi a l’aplec, no només podrà menjar-se un bon plat de caragols. En matèria gastronòmica també s’hi faran tasts de cervesa i un concurs d’allioli. Fora del menjar, es faran altres actes lúdics. La música acompanyarà a la caragolada, especialment a la nit quan, a les carpes de les penyes, es faran actuacions en directe. I pels menuts, hi haurà la cursa del caragol, una gimcana dins del recinte.

També s’hi donaran premis. El Caragol Bover (en positiu) es lliurarà al locutor radiofònic Cosme Garcia, molt implicat en la festa; i el Caragol Llimac (en negatiu) al periodista de TV3 Xavi Valls, que després d’un partit entre el Barça B i el Lleida Esportiu, va dir que el millor que havia passat era la victòria blaugrana. Segons els organitzadors, el periodista va reconèixer després que no va ser un comentari massa encertat i recollirà el premi en persona com a gest del seu error.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]