conspira

La titular del Jutjat d’Instrucció número 5 de València, que investiga possibles irregularitats en contractes de la fundació que va organitzar la visita del papa el 2006, ha citat l’ex-president de la Generalitat Francisco Camps i l’ex-conseller Juan Cotino a declarar com investigats al febrer.

El jutjat, que investiga prevaricació administrativa, malversació i frau a l’Administració en aquests contractes arran d’una denúncia de la Fiscalia Provincial de València, ha fixat un calendari per a la declaració de nou persones entre el 15 de gener i el 7 de febrer de 2019, segons la providència a la qual ha tingut accés EFE.

Camps haurà de declarar el 7 de febrer, el mateix dia que l’ex-vicepresident del Consell Víctor Campos, un dia després de la compareixença que Juan Cotino. El president de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies i bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero, ho farà el 16 de gener.

Les declaracions començaran el 15 de gener, amb un funcionari de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat, a qui seguiran altres vuit persones en qualitat d’investigades.

El 24 de gener compareixerà el representant legal de la fundació V Trobada, Francisco Javier Jiménez; el 25 de gener s’ha citat al secretari de l’Arquebisbat i membre del patronat de la fundació, Antonio Corbí, i el 29 de gener serà el torn d’un altre membre del patronat, Enrique Pérez Boada.

Pel 5 de febrer s’ha citat a la secretària general de la V Trobada, Henar Moliner, a qui seguiran el 6 de febrer l’ex-president de les Corts i ex-vicepresident del govern, Juan Cotino, i el 7 de febrer Camps i Campos.

La jutgessa ha accedit a la pràctica de totes les proves sol·licitades per la fiscalia el passat 16 de novembre a excepció d’una, sobre la qual resoldrà a la vista del resultat de la resta de les proves acordades.

La causa, oberta el juliol de 2016, té el seu origen en la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, José de la Mata.

Aquest jutge es va inhibir en favor dels jutjats de València en relació amb una peça que ampliava la recerca sobre les contractacions de la Fundació des de la seva constitució, el gener de 2005, fins a la seva extinció el març de 2014.

En ella s’investiguen suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la Fundació que va organitzar la visita del papa a València el juliol de 2006. Concretament, s’investiga si aquestes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública.

Camps acumula ja tres investigacions en casos que investiguen diferents aspectes de la seva etapa al capdavant de la Generalitat. A aquesta causa cal sumar-hi dues més per suposades irregularitats en l’organització dels grans premis de Fórmula 1 a València, en l’anomenat cas Valmor.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb