El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha xifrat en trenta milions d’euros la inversió necessària per a reparar els danys provocats aquesta setmana pel temporal Glòria al Principat, en ports, carreteres, transport públic i el litoral. En una entrevista a RAC 1, Calvet ha dit que el govern continua avaluant els estralls i s’ha mostrat satisfet de la resposta que han donat els serveis d’emergències.

‘Abans de refer infrastructures, cal plantejar-se com fer-ho, mantenint l’activitat humana i econòmica, però potser en alguns casos caldrà fer-les diferent’, ha explicat. Calvet ha afegit que la meitat de la inversió que caldrà s’haurà de destinar als trams no urbans del litoral. ‘Aquest temporal ens ha de fer veure que la solució no són murs més gruixuts i alts, hem d’analitzar si cal replantejar-se algunes activitats, abans de dir que hem de tornar a deixar el litoral com era abans. En la reparació hi hem de posar criteris d’adaptació’, ha afegit.

Respecte de la decisió del Tribunal Suprem espanyol contra el president de la Generalitat, Quim Torra, Calvet ha dit que cal defensar l’escó de Torra i ha dit que hi ha reunions permanents amb ERC: ‘Hem de trobar la manera de poder continuïtat a aquesta legislatura, sobretot pel nostre sistema democràtic: cap diputat pot deixar de ser-ho sense sentència ferma’, ha defensat. ‘Que impugnin el que considerin oportú, però en el nostre ordenament jurídic el President Torra continua sent diputat’, ha comentat sobre l’amenaça de querelles i impugnacions des de l’espanyolisme.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb