Albert Botran, número cinc de la llista de la CUP per Barcelona i diputat electe, ha admès que el resultat de les eleccions del 27 de setembre havia deixat la CUP en una posició crítica i que encarar nous envits la faria ‘madurar’. ‘Benvinguda sigui la posició que ens han donat els resultats. És crítica i ens haurem de trencar el cap per decidir què hem de fer i com, però això fa madurar els projectes polítics’, ha dit. Botran, que ha participat en una taula rodona sobre el funcionament de la CUP al programa ‘No ho sé’ de RAC1, també ha dit que la formació no descartava de fer assemblees nacionals extraordinàries per decidir qüestions de ‘gran transcendència’.

Botran no ha entrat en el debat sobre si Mas havia de ser president de la Generalitat ni ha avançat la posició que la CUP exposarà en la conferència política d’aquest vespre.

Sobre la manera de prendre internament la decisió, ha dit que les qüestions de ‘gran transcendència i que marquen rumbs que comprometen l’organització’ s’han de decidir com més àmpliament millor. En aquests casos, ha afegit, no es descarten assemblees nacionals extraordinàries. I ha explicat que el 2012 ja es va fer servir aquesta formula per determinar si la CUP s’havia de presentar a les eleccions al parlament.

Per la seva banda, la número dos de la CUP a Barcelona, la regidora Maria Rovira, ha assegurat en una entrevista a Onda Cero que la seva formació té ‘molt clar’ que no investirà Artur Mas com a president de la Generalitat.

Rovira ha manifestat que la CUP es manté ferma amb el que ha promès durant tota la campanya electoral, el rebuig a Mas com a presidenciable. ‘Seguirem sent coherents […]. El full de ruta no ha canviat’, ha insistit.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb