El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, ha aclarit al Congrés dels Diputats que no recorrerà la sanció imposada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i que, encara que no hi està d’acord, pagarà la multa per l’ús d’informació privilegiada en la venda d’accions de la companyia Abengoa quan era conseller de la companyia.

Borrell ha al·legat que seria ‘una situació anòmala’ que un ministre presentés un recurs contra el ministeri d’Economia formant part del mateix govern. ‘No em sembla políticament correcte perquè pot ser presentat com un conflicte d’interessos i qualsevol que fos la resolució del recurs donaria lloc a interpretacions políticament interessades’, ha dit.

Per la seva banda, la CNMV considera que en Borrell ‘coneixia informació rellevant que encara no havia estat publicada’ i que, amb això, va ordenar la venda d’accions per un import de 9.030 euros el novembre del 2015.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb