Bellvitge posa en marxa un dels primers programes d’Europa de cirurgia de pròtesi de penis ambulatòria

  • Permet que el pacient pugui descansar des de la primera nit a casa

VilaWeb
ACN
27.02.2019 - 10:30
Actualització: 27.02.2019 - 14:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Hospital Universitari de Bellvitge ha posat en marxa un dels primers d’Europa de cirurgia ambulatòria d’implantació de pròtesis de penis. Tot i que ja existien experiències prèvies esporàdiques, aquesta és la primera vegada que un hospital de l’estat espanyol crea un programa per fer aquest tipus d’intervencions de forma ambulatòria i de manera regular.

Del total de 49 implantacions de pròtesis de penis que es van fer a Bellvitge l’any 2018, 22 van ser de cirurgia major ambulatòria, de forma que el pacient va poder descansar a casa des de la primera nit. Les taxes de complicacions dels pacients hospitalitzats i dels ambulatoris han estat similars. No hi ha hagut cap cas d’infecció de l’implant ni cap reingrés, i hi ha hagut un bon control del dolor.

Una enquesta de satisfacció feta als pacients intervinguts de forma ambulatòria mostra que el 80% es tornaria a operar d’aquesta manera, i ho recomana a altres pacients. El procediment per als casos ambulatoris no varia excepte en l’aplicació d’una sèrie de bloquejos anestèsics per al control del dolor postoperatori. Els casos que es decideix mantenir en règim d’hospitalització són principalment els que requereixen maniobres quirúrgiques addicionals més complexes.

La cirurgia ambulatòria, a més de ser més còmode pel pacient, també suposa una reducció del cost, i permet que l’hospital pugui incrementar el nombre d’implants que realitza cada any. Segons diversos estudis, entre el 20 i el 50% dels homes pateix disfunció erèctil, un problema que és especialment prevalent a partir dels 60 anys. La pròtesi és un últim recurs terapèutic quan altres tractaments no funcionen, com ara la medicació oral i les injeccions intracavernoses.

La durada de les pròtesis s’ha incrementat en els darrers anys i s’han aconseguit tècniques cada vegada menys invasives, però això també requereix d’una major especialització. Bellvitge porta 30 anys col·locant aquests implants i organitza el curs més important de l’estat espanyol en aquest àmbit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes