Amb l’arribada del bon temps proliferen les festes de primavera i les setmanes culturals i l’Espai País Valencià de Barcelona s’hi suma. Del 5 al 21 de maig programa una setmana cultural que aplega activitats ben diverses per difondre tots els aspectes de la cultura valenciana. Durant tres setmanes hi haurà música, cultura popular, gastronomia, visites guiades, excursions, presentacions, esport… i també una gran jornada festiva, que es farà el dissabte 13 de maig.

El certamen arrenca divendres al vespre a la Casa de València amb la presentació del cicle, un concert de Cifu i un tast de productes valencians. Seguirà al llarg del cap de setmana amb un concert de compositors valencians a càrrec de la banda La Valenciana (dissabte) i una ruta per l’antic camí portava de Barcelona a València i que funcionarà amb el sistema de taquilla inversa.

El cicle seguirà durant tota la setmana amb la presentació de la Plataforma del Dret a Decidir del País Valencià (9 de maig), un taller de danses a càrrec del grup De la Panxa a la Pelà i un tast de vins del País Valencià (12 de maig). L’activitat s’intensifica de nou amb l’arribada del cap de setmana, sobretot amb la jornada popular valenciana de dissabte. Es farà al passeig de Sant Joan, durarà tot el dia i comprendrà diverses mostres de cultura popular. La diada culminarà amb els concerts de la ronda d’Escola Valenciana de la mà de Projecte Kalatrava, Candela Roots, Trocamba Matanusca i Pupil·les.

Finalment durant el darrer cap de setmana de la setmana cultural es projectarà el film Quatretondeta seguit d’un col·loqui amb el seu director, Pol Rodríguez. L’endemà es farà una jornada dedicada a la pilota valenciana que comprendrà diversos tornejos i el diumenge es farà una ruta de muntanya pel Matagalls.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]