Eixordadora xiulada a l’himne espanyol i al rei Felipe VI abans de començar la final de la copa del rei Barça-València, que enguany es juga a l’estadi Benito Villamarín de Sevilla. Aquest és el cinquè any consecutiu en què el Barça es classifica per a la final i també la cinquena xiulada consecutiva. En acabar l’himne, també s’han sentit crits de ‘Llibertat presos polítics’. Vegeu ací el vídeo del moment:

Com l’any passat, la seguretat de l’estadi també ha requisat algunes samarretes perquè contenien simbologia relacionada amb la independència o la denúncia de la repressió. És el cas d’un noi que duia una samarreta dels ‘Revoltats d’Igualada’, que ha pogut acabar passant la samarreta a la seva motxilla, o d’una dona a qui n’han requisat una amb el lema ‘Llibertat presos polítics’ i ha hagut d’entrar a l’estadi en sostenidors. També és el cas de dos membres de la penya blaugrana El lobo, de Huelva, a qui han requisat la pancarta sense donar-los explicacions. Tot i això, es poden veure moltes estelades a l’estadi. Molts afeccionats també han denunciat que han estat encerclats per la policia perquè diuen estelades i havien fet càntics independentistes.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb