El FC Barcelona ha publicat un comunicat en què assegura que renunciar a formar part de la Superlliga com a club fundador hauria estat un “error històric”. “Com a club esportiu de referència mundial defensem la vocació de lideratge del club, que forma part irrenunciable de la identitat i de l’esperit esportiu, social i institucional de l’entitat”, diu el text. Afirma que la decisió es va prendre en junta directiva amb caràcter de “màxima urgència”, i diu que es va comprometre a sotmetre la decisió als òrgans competents dels socis.

Laporta trenca el silenci sobre la Superlliga i diu que “és una necessitat”

El Barça assegura que comparteix l’anàlisi dels grans clubs europeus sobre la situació del futbol i la conjuntura socioeconòmica, i que calen reformes estructurals que garanteixin la sostenibilitat financera dels clubs i millorin l’espectacle. Tanmateix, diu que ara, després de totes les reaccions contràries a la Superlliga, “cal obrir una anàlisi molt més profunda sobre les raons que han generat aquesta reacció a fi de reconsiderar, si s’escau, i en el que resulti necessari, el plantejament i la fórmula proposada inicialment per abordar i solucionar totes aquelles qüestions sempre en benefici de l’interès general del món del futbol”.

Per últim, el Barça demana respecte, comprensió i paciència als seus socis i afeccionats per la necessitat d’actuar amb transparència i prudència.

Així es va ensorrar la Superlliga en quaranta-vuit hores

Tot seguit, reproduïm el comunicat del club.

1. El FC Barcelona comparteix l’anàlisi efectuada per la majoria dels grans clubs del futbol europeu en el sentit que, i encara més en l’actual conjuntura socioeconòmica, és necessari emprendre reformes estructurals destinades a garantir la sostenibilitat financera i la viabilitat del món del futbol tot millorant l’espectacle que s’ofereix als aficionats d’arreu del món i consolidant i fins i tot incrementant la base social sobre la qual se sosté aquest esport, que és el seu principal baluard i la seva principal fortalesa.

En aquest context, la Junta Directiva del FC Barcelona va acceptar, amb caràcter de màxima urgència, formar part, en qualitat de club fundador, de la Superlliga, una competició que té com a premissa millorar la qualitat i l’atractiu de l’espectacle que s’ofereix als aficionats al futbol i, a la vegada, i com a principi irrenunciable per al FC Barcelona, de buscar noves fórmules de solidaritat amb tota la família del món del futbol.

La decisió es va prendre amb el convenciment que una suposada renúncia a formar part d’aquesta iniciativa en qualitat de club fundador hauria estat un error històric. Com a club esportiu de referència mundial defensem la vocació de lideratge del Club, que forma part irrenunciable de la identitat i de l’esperit esportiu, social i institucional de l’Entitat.

En tot cas, el FC Barcelona, entitat que sempre ha estat i serà propietat de tots i cadascun dels seus socis i sòcies, es va reservar expressament el dret a sotmetre tan transcendent decisió a l’aprovació definitiva dels seus òrgans socials competents després d’un necessari i profund estudi.

2.- Constatada la reacció social que en molts i diversos àmbits ha produït la referida iniciativa, és innegable que el FC Barcelona entén que cal obrir una anàlisi molt més profunda sobre les raons que han generat aquesta reacció a fi de reconsiderar, si s’escau, i en el que resulti necessari, el plantejament i la fórmula proposada inicialment per abordar i solucionar totes aquelles qüestions sempre  en benefici de l’interès general del món del futbol. Aquest exercici d’anàlisi en profunditat requereix el temps i la necessària serenitat per no incórrer en cap acció precipitada.

Considerem igualment important remarcar el fet objectiu que un Tribunal de Justícia ja ha atorgat l’empara jurídica urgent sol·licitada, i això confirma l’aparença de bon dret de la iniciativa per part dels clubs fundadors del projecte de la Superlliga. En aquest sentit el Club considera que estaria fora de lloc que el necessari procés de reflexió i debat s’establís sota criteris de pressió i intimidació injustificats.

Tot i ser perfectament conscients de la transcendència i l’interès informatiu que suscita aquest assumpte així com la necessitat d’actuar sempre amb la màxima transparència, el FC Barcelona actuarà en tot moment amb criteris de prudència i demana la màxima comprensió, respecte i fins i tot paciència a la massa social del FC Barcelona i a tota l’opinió pública.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.