Barberá.- Les Corts comunicaran al Senat que Antonio Clemente serà el substitut quan reba la notificació del decés

Les Corts Valencianes comunicaran al Senat que el popular Antonio Clemente serà el substitut de Rita Barberá com a senador territorial, una vegada que la cambra alta li comunique formalment que s'ha produït una vacant per mort.

VilaWeb
Redacció
24.11.2016 - 02:34
Actualització: 24.11.2016 - 03:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)

Les Corts Valencianes comunicaran al Senat que el popular Antonio Clemente serà el substitut de Rita Barberá com a senador territorial, una vegada que la cambra alta li comunique formalment que s’ha produït una vacant per mort.

Segons han explicat fonts del Parlament autonòmic, Antonio Clemente, que figura com a suplent de Barberá, ja ha comparegut en comissió en les Corts Valencianes.

En declaracions a Europa Press, Antonio Clemente, qui ha assenyalat que encara no ha rebut notificació del Senat ni de les Corts, ha explicat que al seu moment ja va passar el conegut com a “examen de ciutadania” de la Cambra autonòmica.

Tot i això, Clemente ha preferit no fer declaracions sobre el nou càrrec que assumirà fins que no es posen en contacte amb ell per a informar-lo del seu nou lloc.

Antonio Clemente, farmacèutic de professió, va ser secretari general del PPCV en substitució de Ricardo Costa. En les Corts, va ser diputat autonòmic del grup popular, així com a secretari primer del Parlament.

RESOLUCIÓ DE LES CORTS

El passat 15 de setembre, durant el Debat de Política General de les Corts Valencianes, tots els grups parlamentaris van aprovar una resolució en la qual instaven a Rita Barberá a renunciar a la seua acta per a “salvaguardar la dignitat de la representació dels valencians i valencianes”.

Esta iniciativa es va aprovar després que el Tribunal Suprem obrira causa contra Barberá per un suposat blanqueig de capitals a l’Ajuntament de València i que l’exalcaldessa decidira sol·licitar la seua baixa en el partit però mantindre el seu escó en la cambra alta.

Per este motiu, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, es va reunir amb el seu homòleg del Senat, Pío García Escudero, al qual li va proposar una reforma del Reglament de la Cambra alta per a crear la figura del senador no adscrit, sense més prerrogatives polítiques i econòmiques que les mínimes constitucionals, perquè siga considerada a Rita Barberá.

Este mateix dimecres el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica la modificació de la Llei 9/2010, de 7 de juliol, de Designació de Senadors o Senadores en Representació de la Comunitat Valenciana, aprovada el passat 19 d’octubre de les Corts.

Esta modificació normativa, aprovada a proposta de Podem i amb el vot en contra del PP, establix la possibilitat de revocar a senadors territorials valencians quan incorren en comportaments que susciten pèrdua de confiança o provoquen el desprestigi de les seues institucions.

El procés de revocació deu iniciar-se a proposta de com a mínim dos grups parlamentaris que representen almenys una dècima part dels membres de les Corts i la revocació deu siga aprovada per dos terços de la cambra sense oposició del grup proponent del senador a cessar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes