El Banc Sabadell és una de les entitats bancàries menys solvents de la Unió Europea en cas d’escenari advers. Així ho conclou el test d’estrès fet per l’Autoritat Bancària Europea (EBA, per les seves sigles en anglès) que s’ha publicat avui.

L’entitat és la tercera amb pitjor nota de les cinquanta analitzades d’un total de quinze països de la Unió Europea i que cobreixen el 70% dels actius del sector bancari del club comunitari. En el rànquing també hi apareixen HSBC i Monte dei Paschi, que se situa com el banc menys solvent en cas d’escenari advers. Amb tot, tant el Banc Sabadell com la resta d’entitats de l’estat espanyol superen el test d’estrès de l’EBA.

Malgrat sostenir l’escenari de quatre anys de recessió, Banc Sabadell acabaria amb una ràtio de capital del 6,5%, cosa que el situa com el banc de l’estat espanyol menys solvent en cas d’escenari advers. Per contra, Bankinter és el més solvent perquè acabaria amb una ràtio de capital de l’11,25% en el pitjor dels casos.

Totes les entitats de l’estat espanyol aproven el test

D’altra banda, Banc Santander acabaria els quatre anys de recessió amb una ràtio de capital del 9,31% i el BBVA amb una del 8,69%. CaixaBank no s’ha sotmès a l’examen pel procés de fusió amb Bankia. Així, totes les entitats de l’estat espanyol aproven el test d’estrès perquè són capaces de mantenir un capital de màxima qualitat per sobre del 6% en un escenari de recessió fins al 2023. Es tracta d’un escenari, però l’EBA subratlla que és bastant improbable, especialment tenint en compte les actuals previsions econòmiques.

Només Bankinter supera la mitjana europea

En l’àmbit europeu, la banca europea ha aprovat l’examen. “Aquestes dades reflecteixen un reforç continu i significatiu de les posicions de capital dels bancs de la Unió Europea”, conclou l’informe. En el cas més advers, els bancs europeus acabarien amb una ràtio de capital del 10,3%. Quant als bancs de l’estat espanyol, només Bankinter se situa per sobre d’aquesta xifra.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.