El batlle de Terrassa, Jordi Ballart, ha anunciat que deixava la batllia i estripava el carnet del partit perquè no s’hi sentia representat d’ençà que els socialistes catalans van donar suport a la intervenció de la Generalitat per part del govern espanyol. ‘El PSC ha anat perdent la essa de socialista i la ce de Catalunya’, ha dit. En la seva declaració institucional ha reiterat que el referèndum pactat era l’única solució per a la situació política de Catalunya.

Ballart, juntament amb Núria Parlon, va ser un dels dirigents socialistes més crítics amb la direcció del PSC, que ha ofert tot el suport al PSOE respecte a l’aplicació de l’article 155. El batlle també ha criticat amb duresa la DUI. ‘És una decisió irresponsable’, ha dit.

Arran del cop d’estat contra la Generalitat, Ballart havia perdut el suport del PDECat que li permetia de governar a la ciutat amb majoria.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb