Baldoví

El portaveu de Compromís al congrés espanyol, Joan Baldoví, ha manifestat que els resultats de la seva coalició tant en les eleccions espanyoles com en les valencianes del 28 d’abril contribuiran decisivament a la consecució de ‘governs progressistes’ a Espanya i al País Valencià.

Baldoví, cap de llista al congrés per València, ha dit que Compromís tenia un cartell ‘boníssim’ per a les espanyoles, amb el qual formarà majories de progrés, en referència al PSOE. Però ha recordat que a l’hora de pactar Compromís prioritzarà la reforma del finançament autonòmic com a primer element per a un possible acord.

Baldoví ha descartat de participar en cap pacte amb partits de dretes –PP i Cs–, perquè no tenen cap problema a pactar amb una extrema dreta ‘rància i antiga’ que pensava que havia desaparegut. Ha criticat el vot en contra de PP i Cs al pressupost de Pedro Sánchez perquè ha obligat a una pròrroga que ‘deixa els valencians a la cua’. Baldoví és partidari de centrar el debat en els problemes dels valencians, que inclouen el finançament i la infrainversió i que ‘afecten el dia a dia de les persones’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb