Baldoví, indignat per l’espionatge del govern del PP contra ell

  • El País diu que la policia espanyola va espiar els diputats de Podem amb l'objectiu de danyar la reputació de la formació de Pablo Iglesias

VilaWeb
Joan Baldoví, en una imatge d'arxiu (fotografia: Prats i Camps).

Redacció

10.07.2024 - 18:46
Actualització: 10.07.2024 - 22:52

El síndic de Compromís a les Corts, Joan Baldoví, ha denunciat públicament que, segons que ha llegit a la premsa, ha estat espiat per la policia espanyola. Baldoví fa referència a una informació avançada per El País, que explica que les clavegueres de l’estat espanyol, durant el govern de Mariano Rajoy, van espiar de manera il·legal els seixanta-nou diputat de Podem. Baldoví ja ha anunciat que portarà el cas als tribunals.

“En quinze ocasions van entrar a la base de dades de la policia buscant el meu nom, buscant alguna cosa per a poder tirar-me en cara. Igual que a altres diputats, igual que ja han patit altres polítics en altres ocasions. Una pràctica prohibida. Il·legal. I profundament antidemocràtica”, ha dit en un comunicat a X.

El síndic de Compromís se sent indignat: “És delictes ser d’esquerres? És delictes ser de Compromís? Per què els partits o ciutadans d’esquerres no tenim els mateixos drets que els de dretes?”, es pregunta. Tanmateix, també diu sentir-se satisfet: “Satisfet perquè, com a diputat de Compromís poc després de ser espiat, vaig poder ser clau per acabar amb eixe govern de la vergonya del Partit Popular. Eixe govern que usava la policia per atacar a partits democràtic o encobrir la seua corrupció”.

Segons El País, entre 2015 i 2016, agents de la policia van rastrejar de manera massiva les bases de dades del cos per a cercar draps bruts dels representants del partit, entre els quals Pablo Iglesias, Yolanda Díaz, Ione Belarra i Irene Montero.

Segons el diari hi ha proves documentals de l’operació a l’Audiència espanyola, on el jutge Santiago Pedraz investiga les maniobres i la guerra bruta del PP en contra dels seus adversaris polítics. Concretament, uns whatsapps entre l’aleshores número dos del Ministeri de l’Interior, Francisco Martínez, i el comissari en cap de la Unitat Central de Suport i ex-soci del comissari Villarejo, Enrique García Castaño.

Els missatges es van aconseguir quan es va requisar el mòbil de Martínez en el marc de l’operació Kitchen, el complot del PP per espiar de manera il·legal al seu ex-tresorer Luis Bárcenas.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem