L’Ajuntament de Badalona ha deixat de pagar 10.007 euros al president del grup municipal del PP en aquest municipi i líder del partit a Catalunya, Xavier García Albiol, perquè té una assistència als plens municipals irregular i no compleix les seves obligacions com a regidor. Segons ha avançat RAC1 i ha confirmat l’ACN, la decisió es va prendre el mes d’octubre de 2017 i es tracta dels diners que el regidor popular hauria de percebre en concepte de dietes. A més, un informe del secretari municipal del passat mes d’abril ha revelat que durant aquest mandat García Albiol només ha pres part de forma integra en quatre de cada deu sessions. A la resta hi ha arribat tard, ha marxat abans o directament no hi ha anat.

El tercer tinent de batlle de Badalona, José Téllez, ha explicat que el 12 de juny la batllessa de la ciutat, Dolors Sabater, va comunicar a Xavier García Albiol ‘de manera formal i per escrit’ que incomplia el reglament orgànic municipal que regula les obligacions pel que fa a l’assistència dels regidors i membres col·legiats als plens i les comissions. ‘Vam comunicar-li que el podíem sancionar retenint-li les nòmines’, comenta Téllez que apunta que la decisió es va prendre el mes d’octubre ‘després que García Albiol aparegués en una entrevista en horari de màxima audiència a TV3 i afirmés que no estava cobrant de l’Ajuntament de Badalona i que ell era un regidor simbòlic’.

Segons Téllez des de llavors, diferents membres del PP a la ciutat han preguntat a tècnics municipals el motiu d’aquesta retenció. ‘Mai ho han demanat a càrrecs polítics’, ha afirmat el regidor. Finalment el govern local ha fet arribar una carta a García Albiol per informar-lo de manera formal que està complint l’advertiment que va fer-li l’estiu de 2017. ‘Ha burlat de manera reiterada el reglament municipal’, valora Téllez.

En aquesta línia lamenta la situació i remarca que és el primer cop que un regidor ‘s’absenta de manera reiterada de les reunions col·legiades i ho fa sense justificar’. El tercer tinent d’alcalde ha revelat que un informe del secretari municipal del passat 23 d’abril indica que García Albiol només ha pres part de forma íntegra en quatre de cada deu plens en tot el mandat. A la resta, o ha arribat tard, o n’ha marxat abans o, directament, no hi ha anat.

Téllez confia que el portaveu del grup municipal del PP a la ciutat respongui ‘justificant les absències reiterades al ple i canviï l’actitud que ha tingut fins ara’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb