L’Audiència de València ha arxivat la causa que investigava possibles irregularitats en la construcció del circuit urbà de fórmula 1 a la ciutat de València, tal com havia sol·licitat la fiscalia anticorrupció i en contra del criteri de la jutgessa instructora del cas.

En una interlocutòria, facilitada pel Tribunal Superior del País Valencià, la Secció Cinquena de l’Audiència Provincial de València segueix la línia d’Anticorrupció i veu prescrit el possible delicte de prevaricació.

Aquest delicte, continua la resolució, únicament seria perseguible encara en virtut de la seva connexió amb una malversació agreujada, cosa que, en no acreditar-se un ‘perjudici econòmic directe per a la Generalitat Valenciana, no ha sigut possible constatar de forma fefaent’.

La titular del jutjat d’instrucció número 17 de València havia dictat l’ordre d’obertura del judici oral, però  la fiscalia anticorrupció i diversos acusats van recórrer la decisió, ja que consideraven que la prevaricació ja havia prescrit i no veien malversació.

Entre els acusats hi havia l’ex-president de la Generalitat Francisco Camps, i tretze persones més, entre les quals l’ex-conseller Mario Flores i l’ex-secretari Victoriano Sánchez Barcáiztegui, per un delicte continuat de malversació de cabals, en concurs amb un delicte de prevaricació administrativa.

L’advocacia de la Generalitat demanava set anys de presó i disset d’inhabilitació absoluta per a Camps per un presumpte delicte de prevaricació en la causa per presumptes irregularitats en la construcció del circuit urbà de fórmula 1 a València. També l’acusa d’un delicte de tràfic d’influències pel qual li demana nou mesos de presó i quatre anys d’inhabilitació més per a l’exercici de qualsevol càrrec públic.

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb