L’Audiència dóna la raó al Barça i n’anul·la l’encausament pel cas Negreira

  • La justícia revoca la decisió del jutge Aguirre i accepta els recursos del club, Laporta i Rosell, però descarta d'arxivar la causa

VilaWeb
Redacció
24.05.2024 - 12:55
Actualització: 24.05.2024 - 13:08

L’Audiència de Barcelona ha revocat la decisió del jutge de l’anomenat cas Negreira d’imputar un delicte de suborn al Futbol Club Barcelona (FCB) i als directius investigats pels pagaments a l’ex-vice-president del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA).

En un escrit al qual ha tingut accés EFE, la secció vint-i-unena l’Audiència ha donat la raó a la fiscalia anticorrupció i a les defenses i anul·la la imputació de suborn en  el cas. D’aquesta manera, la justícia revoca la decisió del jutge Joaquín Aguirre i accepta els recursos presentats pel club, el president Joan Laporta i l’ex-president Josep Maria Bartomeu. Així i tot, descarta d’arxivar la causa, com demanava el també ex-president Sandro Rossell.

“La resolució de la secció vint-i-unena de Barcelona, una vegada examinats els dos aspectes nuclears, entén que l’exercici de les competències que corresponen al CTA en el qual s’integrava com un dels seus vice-presidents en el període comprès entre 1993 a 2018 J.M.E.N [Enríquez Negreira], no són funcions, en cap cas, exercides per delegació [del Consell Superior d’Esports], sinó en exercici de les quals li corresponen com a pròpies de la seva activitat. Per tot això l’acte de l’Audiència de Barcelona conclou que, tampoc per participar en l’exercici de funcions públiques, com sosté l’acte impugnat, podria atribuir-se-li la condició de funcionari públic, la qual cosa al seu torn faria decaure la qualificació provisòria que conté l’acte com a delicte de suborn”.

I afegeix: “Igualment, la resolució recull que l’acte impugnat incorre en una certa contradicció, pel fet de mantenir en la seva part dispositiva, la qualificació pel delicte de corrupció esportiva quan tota la fonamentació de la resolució està orientada de manera exclusiva i aparentment excloent, a justificar la condició de funcionari públic del senyor [Negreira] amb vista a la incorporació i atribució del delicte de suborn. No obstant això, i declarada la improcedència d’aquesta nova i provisòria qualificació, escau mantenir la investigació en els termes anteriors al dictat de la resolució que ha de ser revocada”.

En un comunicat breu publicat aquest migdia, el Barça ha mostrat satisfacció amb la resolució i ha considerat que acredita la innocència del club en el cas. “El FC Barcelona mostra la seva satisfacció amb el sentit de la resolució dictada en el dia d’avui per l’Audiència de Barcelona en la mesura que confirma el plantejament defensat pel club i descarta la hipòtesi del presumpte delicte de suborn. Mantenim la nostra convicció que a través de la justícia es podran esclarir definitivament els fets objecte de denúncia i acreditar l’absoluta innocència del club.”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor