La Junta Islàmica d’Espanya i l’Institut Halal han manifestat la seva ‘total commoció’ i una ‘condemna absoluta i sense pal·liatius’ cap als atemptats perpetrats en les últimes hores a Barcelona i Cambrils, que s’han saldat amb 13 víctimes mortals i més d’un centenar de ferits.

Mitjançant un comunicat conjunt, ambdues organitzacions han lamentat ‘de manera especial’ aquests atacs per estar dirigits cap als seus compatriotes i contra les persones que han triat Espanya ‘com a lloc d’oci i descans’. Així mateix, la comunitat de les associacions han decidit deixar testimoniatge de la seva ‘màxima solidaritat amb les víctimes’, a més de familiars i amics. Tampoc han volgut oblidar els ferits, als qui han desitjat una ràpida recuperació.

‘Res pot justificar aquest crim, que ens indigna com ens van indignar els perpetrats a París, Londres, Manchester, Kabul, Bagdad, Manila i en altres llocs’, han assegurat, posant l’accent en la ‘ràbia, impotència i perplexitat’ que senten davant actes com aquests que, han afirmat, ‘cerquen alimentar la por’.

En aquest sentit, han censurat l’afany de ‘destruir la convivència i reforçar l’ideari dels qui aspiren a dividir’ i han destacat que es tracta d’assassins que no representen a cap confessió religiosa. A més, han agraït a les institucions del Govern espanyol, la Generalitat de Catalunya i els cossos de seguretat de l’Estat el treball realitzat des del primer moment.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]