Ahir el col·lectiu artístic Atiro Hecho i l’artista urbà Elías Taño van fer un mural de més de cinquanta metres lineals per a donar suport als joves d’Altsasu i a tots els presos polítics que hi ha a l’estat espanyol. El col·lectiu va convocar una jornada festiva i reivindicativa dedicada als presos a la qual hi van assistir una vintena de persones i alguns dels familiars dels joves bascs condemnats. Ni vint-i-quatre hores més tard el mural ha aparegut pintat i esborrat per una sèrie de vàndals que amagaven el rostre amb un casc de motocicleta.

Heus ací el vídeo de l’acte vandàlic:

El grup de Ciutadans a l’Ajuntament de València ha exigit al batlle, Joan Ribó, que retiri immediatament el mural. El seu portaveu, Fernando Giner, ha qualificat d’’intolerable’ que l’ajuntament cedeixi un espai públic que ‘ennalteixi uns fets que inciten a la violència i a l’odi’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.