Aquest vespre es faran les tradicionals marxes de les torxes per la independència que es fa cada vigília de la diada, d’ençà del 2003, quan es va començar a fer a Vilafranca del Penedès. Enguany serà una marxa especialment reivindicativa per la greu situació política que viu el Principat: serà la primera marxa amb presos polítics i exiliats. Per aquesta raó, dues de les marxes organitzades, la de Sant Joan de Vilatorrada i la de Callús, arribaran fins a la presó dels Lledoners per mostrar el suport als polítics represaliats.

Cartell de les marxes de torxes d’enguany.

A Sant Joan de Vilatorrada, les activitats començaran a les 19.00 a la zona esportiva, on es farà un berenar popular. A les 20.30 començarà la marxa, que passarà per la zona esportiva, el camí de les Torres i el camp dels Lledoners, amb aturada al polígon industrial Pla dels Vinyats per a unir-se amb els assistents de la marxa de Callús.

A Callús, la convocatòria és a les 20.00 a la plaça de l’Ajuntament. D’allà estant, la gent anirà amb cotxe fins a l’entrada del polígon industrial Pla dels Vinyats, on, juntament amb els manifestants de Sant Joan de Vilatorrada, caminaran fins a la presó dels Lledoners. Una vegada hagin arribat a la presó, es llegirà un manifest i hi haurà un parlament a càrrec de la periodista i advocada Beatriz Talegón.

Consulteu ací la llista de convocatòries:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb