La setmana del Festival Internacional de cinema fantàstic de Sitges, us proposem un llibre aterrador que és també una novetat a les llibreries: Arnes, de David Gálvez (Vilanova i la Geltrú, 1970), autor andorrà que en aquest volum recull cinc històries d’assassins narrades per ells mateixos. Cadascuna té una òptica diferent, des de la reconstrucció documental fins al relat fantàstic, des de la visió mítica fins al realisme més despullat. Sense fer diferències entre personatges històrics i ficticis, David Gàlvez fa servir totes les tècniques narratives que té a l’abast per ficar-nos dins la ment d’uns protagonistes obsessionats a fer allò que atorga un sentit a les seves vides, cinc individus que, en certa manera, són víctimes de les seves pròpies obsessions. Llegiu-ne un fragment.

Ricard Planas, editor de Males Herbes, explica de l’autor i del llibre:

‘El primer cop que vam llegir un original d’en David Gálvez era Cartes mortes, i ens va sorprendre, per una banda, una veu pròpia que s’intuïa des de la segona frase, i per l’altra, una seguretat envejable en un escriptor que fins aleshores no havia publicat res. Amb Res no és real, l’andorrà canviava totalment de registre, sense deixar d’explorar i tensar els recursos que la llengua i les tècniques narratives posaven al seu abast. Amb Arnes, Gálvez fa un pas endavant, però conserva la seva concepció juganera de la literatura, i un bon catàleg de personatges obsessius, marca de la casa d’un escriptor que ja des del seu primer llibre es va guanyar l’estatus de culte. Arnes és un viatge fascinant per la psique de l’assassí, un recorregut violent i brillant que gira al voltant de la naturalesa mateixa de l’homicidi. Un llibre que ens ha fascinat i que ens ha aterrit, a més de demostrar-nos, una vegada més, el talent genuí que posseeix el seu autor.’

 

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb