Armengol centra el discurs del Debat de Política General en l’educació

La presidenta ha anunciat una bateria d'inversions i mesures de caràcter social i ha reivindicat que les Illes necessiten un nou model de finançament

VilaWeb
Redacció
24.10.2017 - 18:52
Actualització: 24.10.2017 - 20:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del govern, Francina Armengol, ha centrat el seu discurs d’obertura del Debat de Política General al parlament en l’educació. La presidenta ha reivindicat els avenços del seu govern en aquest àmbit després d’anys de paràlisi i fractura’ i ha assegurat que s’ha arribat a la pau educativa a les Illes, en una clara al·lusió a la política educativa de l’anterior govern del PP.

Armengol ha explicat que en dos anys s’han contractat vuit-cents professors i que l’objectiu del seu govern és ampliar la plantilla de docents abans que acabi la legislatura. En aquest sentit, s’ha compromès a invertir mil milions d’euros en el pròxim any i mig en educació i formació.

‘Hem tornat a tractat amb respecte i a escoltar la nostra comunitat educativa’, ha dit. La presidenta ha afegit que s’han recuperat inversions educatives ‘abandonades amb les retallades dels nostres predecessors’. També ha expressat el seu desig de recuperar els centres i la planificació que considera que no s’ha fet els últims anys.

Després del discurs d’Armengol, el debat s’ha suspès fins demà, quan intervindran els grups parlamentaris. Serà la primera participació en un Debat de Política General del nou líder del PP de les Illes, Biel Company, que intentarà contrarestar el discurs d’Armengol i presentar-se com a futurible candidat a la presidència.

Altres mesures socials
La presidenta també ha assegurat que es recuperarà el decret de garantia de demora durant la primera meitat del 2018, el qual permetia que els pacients que esperaven més de sis mesos per a ser operats o més de dos mesos per a visitar un especialista de la sanitat pública puguin anar a una mútua privada amb el finançament del govern.

A més, el govern ampliarà la renda social a les persones majors de quaranta-cinc anys que viuen soles i que pateixen circumstàncies de vulnerabilitat. Actualment la cobren famílies amb fills en situació de necessitat i beneficia un total de 5.700 persones.

Respecte de l’ocupació, Armengol ha anunciat que es crearà un programa laboral destinat a les persones que tenen entre trenta i quaranta-cinc anys i que acumulen més d’un any cercant feina. Es destinaran 3.500 euros a cada empresa que contracti un treballador durant almenys sis mesos. També s’ha compromès a agilitzar la contractació de l’administració i el sistema de beques per a reduir un 65% la desocupació juvenil, que afecta 5.173 persones a les Illes.

Una altra mesura per a promoure la creació d’empreses serà un augment de la desgravació fiscal fins un màxim de 12.000 euros per als inversors en noves empreses destinades a la investigació, la innovació i el desenvolupament tecnològic. Armengol també s’ha mostrat partidària d’augmentar la taxa turística en funció de les necessitats de la societat i ha negat que afecti negativament a la competitivitat del sector.

Per últim, la presidenta ha criticat els incompliments de l’estat espanyol en matèria de finançament. En aquest sentit, ha celebrat l’obertura de negociacions per a desenvolupar un nou Règim Especial de Balears (REB) i ha agraït la col·laboració de la societat civil, del Cercle d’Economia i el posicionament del PP per a aconseguir un nou sistema de finançament.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes