El vice-president de la Generalitat, Pere Aragonès, compta que les entitats sobiranistes anunciaran mobilitzacions ‘àmplies i de masses’ per al dia que comenci el judici de l’1-O. Així ho ha explicat en una entrevista a l’ACN, on ha dit que partits i organitzacions socials ja estan treballant en aquestes accions. A més, el també conseller d’Economia creu que una sentència condemnatòria contra els líders polítics i socials empresonats seria un punt d’inflexió que determinaria el futur polític de Catalunya. En aquesta línia, Aragonès preveu respostes ‘de país’, i no només del govern, el parlament i les forces independentistes.

Aragonès ha explicat que les entitats socials són qui anunciaran les mobilitzacions per a l’inici del judici, ja que han estat portant el pes de les accions dels últims anys. Afirma que no es vol resignar que la sentència sigui desfavorable, i diu que cal lluitar per l’absolució dels encausats perquè ‘no hi ha delicte’.

Ha recordat que la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l’Estatut, l’any 2010, ja va marcar un abans i un després a la política catalana. La resposta catalana ‘s’ha de construir sobre la base mínima del 80% que compartim que la solució ha de ser democràtica, amb un referèndum, que rebutgem la repressió i que ens sentim identificats amb els valors republicans’, ha explicat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb