Els diputats de la CUP Anna Gabriel i Benet Salellas han estat a Brussel·les, ahir i avui, on s’han reunit amb el president Carles Puigdemont, per una banda, i amb els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret, per una altra.

Segons que ha explicat la formació en un comunicat, el motiu de les trobades ha estat, en primer lloc, ‘mostrar el suport de la CUP-Crida Constituent cap a la part del govern legítim i republicà de la Generalitat que queda en llibertat.’ Aquest suport, diu la CUP, és ‘especialment intens en el moment de repressió democràtica que viu Catalunya amb l’aplicació del 155 i la dissolució d’un parlament democràtic per part del PP, Ciutadans i el PSC.’

Els diputats de la CUP, el president i els consellers han parlat de la necessitat de continuar denunciant en tots els nivells, també en l’àmbit internacional, l’absència de garanties democràtiques i de respecte dels drets fonamentals que significa l’estat espanyol.

Anna Gabriel ha posat èmfasi en el poder judicial espanyol i en l’actitud de venjança cap a Catalunya: ‘Això no és un problema del govern del PP, és estructural: la fiscalia, els jutges i la policia són l’espina dorsal d’aquest règim del 78 que es demostra incapaç de reconèixer drets i que només sap reprimir aquells que els exerceixen’.

A les reunions han expressat la preocupació pel fet que vuit consellers continuen empresonats i la continuïtat de l’ofensiva repressiva contra la mesa del parlament.

Segons la CUP, també s’ha comentat que les estratègies i les decisions preses durant els darrers mesos no havien tingut en compte que la resposta de l’estat espanyol seria repressiva, antidemocràtica i sense voluntat de solucions.

Moviments pre-electorals
Precisament avui, en una entrevista a l’ACN, Puigdemont s’ha mostrat disposat a encapçalar, per deure moral, la llista unitària en forma d’agrupació d’electors que impulsa part de la societat civil. Ho ha dit dos dies abans que la CUP celebri a Granollers una assemblea en què decidirà si es presenta a les eleccions i de quina manera: en solitari, amb un front d’esquerres o amb una llista ciutadana favorable a la república al marge dels partits. Respecte de la trobada a Brussel·les, la CUP ha explicat en un comunicat que s’havien desplaçat a la capital belga per mostrar suport a la part del govern legítim i republicà de la Generalitat que quedava en llibertat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]