L’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actymia) ha presentat una denúncia davant la delegació territorial del Joc i d’Espectacles a les Terres de l’Ebre contra els organitzadors del correbou que es va celebrar el passat 22 de juny a Sant Jaume d’Enveja (Montsià) per la utilització de pals contra els animals ‘per colpejar i increpar els toros i vaques’.

L’entitat acusa els responsables del correbou d’un presumpte incompliment de la llei que regula les festes tradicionals amb bous. Els animalistes també critiquen que durant l’espectacle hi va haver mala praxi quan es va tallar la corda d’un dels toros embolats perquè, segons detallen, l’animal estava pres de foc i es trobava encara lligat ‘per no haver-se tallat bé aquesta corda’.

Per tot plegat, Actymia ha sol·licitat l’obertura d’un expedient sancionador contra els responsables de la celebració del correbou, que va tenir lloc en el marc de les Festes de la Segregació a Sant Jaume d’Enveja.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb