transparència

Els grups parlamentaris Demòcrata, Liberal i Ciutadans Compromesos treballen en una proposició de llei de transparència i accés a la informació per a regular la transparència a les administracions i facilitar l’accés a la informació per part dels ciutadans. Les conselleres generals Maria Martisella (GPD) i Eva López (GPL) n’han presentat l’esborrany. La llei tindrà quatre blocs: la publicitat activa de les administracions, el dret ciutadà a accedir a la informació pública, la informació reservada d’estat i la declaració del patrimoni.

El text estableix que els ciutadans podran demanar a les administracions públiques la informació de la qual disposen i, en cas que s’hi neguin, la llei permetrà de recórrer a la justícia per garantir un criteri independent en la resolució final. La informació inclou qüestions com la remuneració dels alts càrrecs, càrrecs directius i de lliure designació, comptes anuals i la relació de les seves competències i funcions.

L’esborrany també estableix que tots els càrrecs públics tindran l’obligació de presentar una declaració de béns davant de notari quan accedeixin al càrrec. La declaració patrimonial no serà pública, però es proposa com un instrument per a evitar irregularitats en l’exercici públic.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb