El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, han inaugurat el nou curs escolar 2015-2016 amb una visita al CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs (Horta), símbol de la lluita per l’educació pública durant l’anterior etapa de govern. En compareixença als mitjans, Puig ha remarcat els valors que transmet la comunitat educativa d’aquest centre, que va protagonitzar nombroses protestes en contra de la supressió de l’única aula d’infantil de tres anys, recuperada per l’actual govern. Així mateix, tant el president com el conseller Marzà han assenyalat que el nou curs és el de ‘la reconstrucció de l’educació pública al País Valencià’. En declaracions als mitjans, el president Puig ha dit que es tracta d’un dia ‘emocionant’ per als milers de nens que tornen a les aules o que comencen classes per primera vegada. El cap del Consell ha afegit que a l’escola ‘és on es descobreix la vida’ i que la decisió d’haver elegit el Col·legi Cremona per a inaugurar el curs ha estat per la necessitat d’aprendre dels valors de la solidaritat i la justícia i la igualtat.

El president ha dit que des que es va prendre possessió del càrrec el seu govern intenta dur a terme les propostes electorals, com la de recuperar unitats educatives, però ha insistit en la reclamació d’un millor finançament per tal de tenir una millor educació pública.

Puig ha explicat propostes d’aquest curs escolar com la de l’experiència pilot de l’educació gratuïta als alumnes de dos anys o la proposta Xarxallibres, una bossa d’ajuts de fins a 200 euros per a l’adquisició de llibres i material escolar.

Davant la presència de la comunitat educativa del Cremona, el president Puig s’ha compromès que abans del final del 2016 comencin les obres del centre, que actualment es troba en aules prefabricades.

Al seu torn, el conseller d’Eduació Vicent Marzà ha dit que el canvi de govern ha comportat una nova conselleria ‘que dialoga perquè se sent part de la comunitat educativa’. Marzà ha afegit que el fet d’inaugurar al Cremona no es tracta només d’una qüestió simbòlica: ‘Representa l’educació que volem per al País Valencià.’

En aquest sentit, ha explicat que el Cremona és referent d’una manera d’aprendre, de les comunitats d’aprenentatge, que es vol posar en valor, tot indicat que l’anterior govern les silenciava.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb