El conseller de Presidència de la Generalitat, Jordi Turull, ha anunciat aquesta tarda que la Generalitat es personarà en la causarelacionada amb els atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils, que investiga el Jutjat d’Instrucció número 4 de l’Audiència espanyola, .

En la roda de premsa posterior al consell executiu, Turull ha detallat que el govern podrà intervenir en les diligències de la investigació i exercir les accions penals, civils i legals oportunes contra els presumptes responsables.

El conseller també ha avançat que l’executiu ‘haurà de prendre decisions en els propers dies’, en coordinació amb la comunitat musulmana per potenciar la prevenció de nous atemptats.

S’ha constituït una comissió de treball entre diferents departaments de la Generalitat que vol estudiar quines millores es poden fer sobre prevenció, sense descartar cap iniciativa per endavant, fins i tot la que fa referència a la supervisió dels imams contractats per a treballar a les mesquites catalanes.

Es preveu que la comissió compti amb l’opinió d’experts, treballadors a peu de carrer i la comunitat musulmana, i experiències d’altres països per ‘extreure lliçons’ i intentar prevenir qualsevol altre atemptat.

Per Turull, que els terroristes fossin joves integrats, amb una nova forma de captació i sense despertar sospites en el seu entorn, vol dir que potser la prevenció s’hauria de fer des d”una altra perspectiva’.

El conseller ha explicat que ja fa temps que Ensenyament i d’Interior segueixen un protocol per intentar prevenir la radicalització a les aules, però ha apuntat que ara el govern treballa per millorar-lo.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]