Al febrer van passar per ‘L’internauta’ Jaume Ríos i Bernat Surroca per presentar-nos El Teu Parlament, un sistema de monitoratge i seguiment de l’activitat del Parlament de Catalunya, a través del mòbil, basat en la independència respecte de formacions polítiques, fundacions de partits i la institució que vol controlar.

Amb vista a les eleccions del 27 de setembre, el mateix equip ha creat El Teu Vot, una eina que recomana el vot a una candidatura o una altra segons les preferències que introdueix l’usuari. Aquesta aplicació d’orientació del vot (‘voting advice application’ en anglès), d’àmbit català, no pretén pas determinar el vot de l’elector, sinó oferir una posició concreta segons les seves respostes, de manera precisa i d’acord amb les propostes i accions de les candidatures que es presenten en unes eleccions. L’usuari hi ha d’emplenar un qüestionari per a obtenir un seguit de resultats amb què pot veure, gràficament i intuïtiva, quina és la candidatura que més s’acosta a les seves preferències.

El Teu Vot, en forma de pàgina web, es basa en un qüestionari que situa l’usuari ideològicament en blocs temàtics concrets respecte de les candidatures que concorren a les eleccions del 27 de setembre. Val a dir que no ha resultat gens fàcil d’establir aquest qüestionari, a causa del caràcter plebiscitari que ha adquirit la cita electoral i la configuració excepcional d’algunes de les llistes presentades, amb candidats de la societat civil i un programa molt genèric. De la nova eina, que en pocs dies ja acumula milers d’usuaris, ens en parla Bernat Surroca.

 

–Podeu escoltar el programa en format mp3.

–També a través d’algunes ràdios locals i des de la Xarxa.

–Podeu descarregar el podcast de ‘L’internauta‘ des de VilaWeb o l’iTunes.

–’L’internauta‘ també s’emet pel Punt Avui TV, cada diumenge a les tres de la tarda.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb