MADRID, 2 (EUROPA PRESS)

Algèria celebrarà eleccions parlamentàries el pròxim 4 de maig, les primeres sota el nou marc constitucional i en les quals els islamistes han anunciat la seva intenció d’unir forces per tractar de contrarestar els dos partits afins al Govern.

El president algerià, Abdelaziz Buteflika, ha signat aquest dijous el decret de convocatòria d’aquests comicis per triar els membres de l’Assemblea Popular Nacional, segons l’agència de notícies oficial APS.

El Front d’Alliberament Nacional (FLN) i el Reagrupament Nacional per a la Democràcia (RND), partidaris de l’actual Govern, tenen una sòlida majoria des de les eleccions del 2012 i no es preveuen grans canvis de cara a la propera cita.

Les últimes esmenes constitucionals introdueixen, entre altres canvis, la posada en marxa de l’Alta Instància Independent de Supervisió d’Eleccions, un òrgan teòricament garant del procés format per més de 400 membres.

El ministre de l’Interior, Noureddine Bedoui, confia que les pròximes eleccions siguin “un exemple de transparència i obertura” i ha instat els ciutadans a “expressar lliurement la seva voluntat”. L’objectiu, ha afegit, és que hi hagi “una participació massiva” per donar legitimitat a les futures reformes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]