L’Ajuntament de Barcelona amplia el lloguer assequible amb la compra de dues finques a l’Eixample

  • L'operació requereix una inversió municipal de 7,8 milions d'euros i es disposarà de vint-i-quatre pisos

VilaWeb
ACN
01.02.2023 - 20:26
Actualització: 01.02.2023 - 22:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Barcelona ha comprat dues finques a l’Eixample per ampliar al parc públic de lloguer assequible i aturar les operacions immobiliàries que hi havia previstes. Les dues finques s’han adquirit a través del dret de tanteig i retracte, pel qual el consistori té dret preferent d’adquisició en operacions de compravenda pel mateix preu pactat entre les parts. L’operació implica una inversió municipal de 7,8 milions d’euros, que és la suma de la compra i la rehabilitació. La primera finca, al carrer de Villarroel, disposarà de setze habitatges i actualment es troben tots els pisos buits excepte un, de renda antiga. La segona finca, a Consell de Cent, compta amb vuit habitatges, dels quals quatre es troben llogats i se subrogaran. La compra l’ha anunciada Ada Colau a la trobada ‘L’alcaldessa respon’ al Col·legi de Periodistes.

Per a la primera finca, la del carrer de Villarroel, l’import de compra és de quatre milions d’euros, als quals cal afegir 1,6 milions de rehabilitació, en la qual s’inclou una divisió dels habitatges de manera que en total n’hi hagi setze. Segons l’ajuntament, aquest edifici ha estat objecte de diferents operacions immobiliàries fins a la intervenció municipal, que garanteix a partir d’ara que hi haurà vida veïnal amb pisos de lloguer assequible. Per a la segona finca, la del carrer de Consell de Cent, la compravenda suposa una inversió d’1,9 milions d’euros i s’estima que la rehabilitació rondarà els 323.000 euros.

La doble operació, feta mitjançant l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), se situa en termes econòmics un 27% per sota de la mitjana de les compravendes als respectius barris.

Intervenció en set operacions de compravenda

D’ençà del mandat passat, l’ajuntament ha intervingut per mitjà del tanteig i retracte en set operacions immobiliàries als àmbits en transformació dins del programa de superilles, amb una inversió de 33,3 milions d’euros. Aquestes set adquisicions han suposat incorporar cent onze habitatges per al parc públic, i garantir el lloguer per a les seixanta-cinc famílies que hi vivien.

També a dins d’un dels àmbits en transformació hi ha les noves promocions de Germanetes, a les cantonades de Viladomat i Comte Borrell amb Consell de Cent. Els trenta-cinc habitatges de lloguer social de Comte Borrell ja estan en ús, mentre que la promoció de quaranta-set habitatges amb serveis per a gent gran de Viladomat continua en obres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes