Tots hem volgut volar. Un dels grans somnis i desitjos de la humanitat ha versat al voltant d’aquest fet; la invenció de l’avió i la seva comercialització ha canviat les nostres vides clarament. Però parlem de volar nosaltres, la sensació de planar sobre la terra com una au, diuen els que l’han practicada, és el més proper a la llibertat i a la calma absoluta que mai han trobat. Sentir com el vent t’acarona la cara, sentir com tens la terra als teus peus i que ets tu qui decideix on anar. Tu el qui decideix fins on volar.

I com es fa això de ser un home-ocell?
Doncs a priori sembla senzill: l’ala es basa en una superfície de tela en forma d’ala delta, que queda subjecta a una estructura d’alumini. Al centre d’aquesta estructura ens hi posem nosaltres, subjectats per un arnès en forma de tub on posarem el tronc i les cames del cos. Important ja que, per una banda ens protegirà d’un possible impacte (juntament amb el casc) i d’una altra, afavoreix que amb els moviments pendulars del cos desplacem el centre de gravetat i puguem dirigir l’ala delta.

Podeu llegir l’article complet ací.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.