Paula Rotger, la treballadora de l’aeroport de Palma que va denunciar una discriminació lingüística per part d’un guàrdia civil, ha estat sancionada per Aena. L’operador aeroportuari espanyol li ha retirat l’acreditació per a accedir a l’aeroport durant trenta dies, segons que publica el Diari de Balears. La setmana passada ja va ser víctima d’un atac al seu vehicle, que va aparèixer amb pintades de color groc.

Rotger va denunciar la discriminació a final de juny, després d’haver passat per segona vegada per l’arc de seguretat. L’afectada va ser escorcollada per un dels treballadors de seguretat privada de l’aeroport i va poder accedir a les instal·lacions.

Tanmateix, de seguida una parella de guàrdies civil li van demanar que els acompanyés, que els ensenyés el DNI i la targeta d’Aena. La dona ho va fer i la van fer tornar a passar per l’arc de seguretat. Llavors, un dels agents li va dir que tot estava correcte i que podia accedir a l’aeroport.

En aquell moment, l’afectada afirma que es va acomiadar en català i que l’agent es va exaltar molt. ‘A l’agent de l’autoritat se li ha de parlar en espanyol o no es pot entrar’, li va dir. Tot seguit, la dona va respondre que ella tenia el dret de parlar l’idioma que volgués.

Com a resposta a la seva denúncia, Rotger va rebre dues denúncies de la Guàrdia Civil: una davant l’Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) i una altra davant la delegació del govern espanyol a les Illes Balears.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.