El CDR exiliat a Brussel·les Adrià Carrasco ha assegurat que, si hi ha ‘noves oportunitats’ de denunciar la constitució espanyola i l’actitud de l’estat, les aprofitarà. Després d’haver passat set hores en una comissaria belga per haver cridat ‘la constitució és una farsa’ durant un acte del ministre espanyol Josep Borrell i Societat Civil Catalana a Brussel·les, Carrasco ha dit a la premsa que era ‘un insult celebrar una constitució que deriva d’una transició totalment fallida’. ‘El que no farem és quedar-nos callats, els cridarem a la cara que per aquí no passem’, ha indicat.

[VÍDEO] Adrià Carrasco interromp Borrell a Brussel·les: ‘La constitució és una puta farsa!’ 

Ha dit que els seus advocats creuen que, en una situació com aquesta, una detenció com la seva no és normal, però que ‘la pressió dels agents de la policia espanyola’ i el fet que hi hagués un ministre ‘va agreujar-la i potenciar-la’. 

L’activista ha acusat les autoritats espanyoles de ser ‘la mateixa màfia’ de la dictadura. ‘El mínim que podia fer era denunciar-ho i crear una opinió contrària a la seva’, ha afirmat. Per a Carrasco, la transició ‘va ser un teatre per a fer creure als espanyols que teníem democràcia, quan no era així, i simplement es transferien privilegis i poder’. 

La policia belga se’l va endur detingut dimecres al vespre després d’haver estat expulsat d’un acte sobre els 40 anys de la Constitució pels serveis de seguretat de Borrell i Societat Civil Catalana. El jove ha sortit del calabós vora les dues de la matinada, després d’haver passat unes set hores detingut. 

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.