El Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos d’Esquadra ha reduït cap a les vuit del matí d’aquest diumenge el veí atrinxerat a casa seva, en un pis situat al número 217 del carrer Rosselló de Barcelona, des de dissabte a dos quarts de tres de la tarda i que amenaçava d’autolesionar-se amb una arma que ha resultat no ser de foc real. Segons fonts de la policia catalana, l’home ha estat reduït amb una pistola elèctrica, després de més de 17 hores d’intentar mitjançar amb ell. Per intentar convèncer el veí de què no es fes mal s’han desplaçat fins al lloc diversos familiars seus.

En l’operatiu, també hi han treballat efectius dels Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Com a mesura preventiva, alguns dels veïns de l’immoble han estat desallotjats i han passat la nit fora de casa seva. Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona, tres d’ells, tots adults, han dormit al Centre d’Urgència i Emergències Socials de Barcelona. L’home atrinxerat que hauria manifestat la intenció d’autolesionar-se era a casa seva amb una altra persona i després de ser reduït pel GEI ha estat evacuat a un centre hospitalari de Barcelona. Amb tot, cap persona ha resultat ferida durant el llarg l’operatiu.

Cap a quarts de dotze de la nit, tècnics de Gas Natural han tallat el subministrament de gas de l’immoble. Paral·lelament, la policia ha desallotjat alguns dels veïns, mentre que d’altres han quedat confinats al seu habitatge. El tall del carrer Rosselló per facilitar les tasques dels efectius d’emergències ha generat molta expectativa, tant de mitjans de comunicació, com de curiosos que s’acostaven a la zona, molts amb la intenció d’anar a un bar musical ubicat justament als baixos de la mateixa finca, per saber què estava passant.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.