El segon aniversari dels atemptats del 17 i 18 d’agost a Barcelona i Cambrils arriba després de la polèmica creada per l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), que ha decidit d’organitzar un acte paral·lel farcit de dirigents i entitats espanyolistes en lloc d’afegir-se a l’homenatge oficial. Ha començat a les 11.30 a la part superior de la Rambla, tocant la plaça de Catalunya, i s’ha llegit un manifest en català, castellà, anglès i francès. Després s’ha fet una ofrena floral, una cantant ha interpretat el ‘Ave Maria’ i s’ha fet un minut de silenci.

ACVOT ha decidit de fer aquesta commemoració paral·lela després d’haver acusat l’Ajuntament de Barcelona d’haver anat a la seva i perquè considera que l’acte oficial té caràcter polític. Hi han assistit dos familiars francesos de víctimes dels atemptats, agents dels cossos policíacs; Enric Millo, ex-delegat del govern espanyol a Catalunya;  regidors i diputats del PP i de Ciutadans; polítics de Vox i entitats espanyolistes com ara  Societat Civil CatalanaMoviment Cívic del 12-O o Catalunya Poble d’Espanya, entre més.

Les acusacions de politització de l’acte oficial de les institucions catalanes contrasten amb la presència de càrrecs públics del PP i de Cs, com també d’aquestes entitats d’ideologia espanyolista.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb