ACPV i Escola Valenciana demanen als partits, a través d’un comunicat, que siguin “coherents” amb el seu vot al congrés espanyol i avalin la reciprocitat d’À Punt, TV3 i IB3 a les Corts, on avui s’ha de votar l’aprovació de la proposició no de llei sobre el tema.

L’11 de març el congrés espanyol va votar la proposició no de llei presentada per diferents entitats –entre elles, ACPV i Escola valenciana– en defensa de la igualtat lingüística i de posar fi a la discriminació que pateixen les llengües no castellanes a l’estat espanyol. Entre els tres punts aprovats de la proposició, està l’ús administratiu de les diferents llengües entre territoris del mateix espai lingüístic, dins i fora de les fronteres administratives, sense barreres i signant acords per a la recepció recíproca de mitjans de comunicació dins d’aquests espais.

En la mateixa línia, avui el ple de les Corts vota una proposició no de llei presentada per Compromís que demana, precisament, l’execució de la reciprocitat, a través d’una doble via tècnica: aprofitar l’espai que l’actual múltiplex que gestiona la Generalitat Valenciana per a rebre, si més no, el senyal d’un canal, el de TV3; i exigir al govern espanyol la cessió d’un segon múltiplex per a poder executar la plena reciprocitat i la recepció de tots els canals de ràdio i televisió de TV3 i IB3. “En aquest sentit, la PNL és plenament coherent amb allò aprovat pel Congrés dels Diputats, i compta a més al seu favor amb el balanç positiu de la dinàmica de col·laboració endegada entre À Punt i TV3, que tants bons resultats d’audiència està donant, fet que mostra la bona disposició de la societat valenciana a continuar avançant en aquesta direcció”, assenyalen aquestes dues entitats.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.