BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

El PSOE, Units Podem, CDC i BNG-Nós s’han compromès per carta amb la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (Fedaia) a incrementar el percentatge del PIB que Espanya destina a polítiques d’infància i família durant la pròxima legislatura.

En un comunicat, l’entitat ha explicat que va enviar una carta amb demandes a les principals formacions polítiques d’augmentar fins al 2,2% el percentatge del PIB i crear una prestació universal capaç de cobrir el 50% dels costos de criança dels fills.

En el cas del PSOE, el partit de Pedro Sánchez s’ha compromès a incrementar el PIB destinat a infància fins al 2%, mentre que el PP ha posat èmfasi en les mesures posades en marxa per millorar la situació i a continuar treballant-hi.

La presidenta de Fedaia, Conxi Martínez, ha afirmat que tot i la bona resposta d’algunes de les formacions polítiques, els problemes de la infància “continuent sent invisibles”.

Ha subratllat que, encara que la situació econòmica probablement no permet implementar aquesta prestació universal, ha demanat que prevalgui una mirada de futur.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb